Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Τι είναι τα plugins

Ακόμα ένας τύπος extension του Joomla! είναι και τα plugins. Τι ακριβώς είναι όμως και ποιο σκοπό εξυπηρετούν;
Όσοι είναι εξοικειωμένοι με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ο όρος plugin σίγουρα δεν θα τους είναι άγνωστος. Ένα plugin είναι συνήθως ένα κομμάτι κώδικα που εκτελεί μια συγκεκριμένη εργασία (function), όταν εκτελείται κάτι άλλο ή προκειμένου να βοηθήσει να εκτελεστεί. Το joomla! στην βασική του έκδοση έχει προεγκατεστημένα δεκάδες plugin, κάποια από αυτά είναι ενεργοποιημένα και κάποια όχι.


Στην φωτογραφία βλέπεται μερικά από τα plugins που είναι εγκατεστημένα στην βασική έκδοση του joomla!, όπως για παράδειγμα το plugin "joomla extensions update notification", ένα κουμπάκι δηλαδή που μας ειδοποιεί μέσα στο περιβάλλον διαχείρισης, για το αν υπάρχουν updates για τα διάφορα extensions που έχουμε εγκαταστήσει.

Κάθε plugin εκτελεί διαφορετικές εντολές και λειτουργίες και τις περισσότερες φορές συνδυάζεται με κάποιο άλλο extension, module ή compoment. Ακόμα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που θα συναντήσετε πολύ συχνά, είναι τα plugins που συνδυάζονται με templates. Κάποια Templates προκειμένου να λειτουργήσουν, συνοδεύονται από κάποια plugins που θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου